فلنج لپ جوینت Lap-Joint Flange
فلنج لپ جوینت Lap-Joint Flange
فلنج لپ جوینت
فلنج لپ جوینت فولادی، قطعه ای صنعتی مانند یک فلنج اسلیپون معمولی است. فلنج لپ جوینت فولادی جای واشر ندارد. اما با وجود نداشتن جای واشر به دلیل وجود نگه دارنده ی کف رینگ یا به عبارتی کولار (استاب اند)، این فلنج با سیال هیچ تماسی پیدا نخواهد کرد و در نتیجه عمر مفید محصول نیز افزایش پیدا کرده و کیفیت آن در بلند مدت حفظ می شود.
آلیاژ های مختلف فلنج لپ جوینت فولادی چیست؟
در خصوص مواد تشکیل دهنده ی فلنج لپ جوینت فولادی می توان گفت، این ابزار از پلی اتیلن، استیل، فولاد وآلیاژ های ساخته شده است. همچنین چدن و سایر مواد نیز از جمله ی آن ها می باشد. تمامی انواع این آلیاژ ها در بازار های ایران موجود هستند. همانطور که گفته شد فلنج لپ جوینت فولادی را می توان از ارزان ترین و ساده ترین انواع فلنج دانست.
موارد استفاده از فلنج لپ جوینت فولادی چیست؟
استفاده از فلنج لپ جوینت فولادی یک روش های اتصال لوله ها، پمپ، دریچه ها و انواع مختلف تجهیزات به یکدیگر می باشد. بدین ترتیب در نتیجه ی این اتصالات یک سیستم لوله کشی ایجاد می گرد. در ادامه کاربرد های فلنج لپ جوینت فولادی به صورت تیتر وار بیان شده است:
- اتصالات لوله ها به تجهیزات مختلف (مثل مخازن پمپ ها، تحت فشار، کمپرسورها و ….)
- ایجاد تغییر در متریال لوله ها
- استفاده در صنایع پتروشیمی
- اتصالات مربوط به شیرها و دیگر تجهیزات قرار گرفته در مسیر لوله که احتمال نیاز به تعمیر در آن ها وجود دارد
- کاربرد های مختلف در صنعت شیمیایی
- اتصال به تجهیزات ابزار دقیق
- استفاده در مواردی که نیاز به جدا سازی دارند
مزایای استفاده از فلنج لپ جوینت فولادی
با توجه به سطح صاف و ساده ی فلنج لپ جوینت فولادی و فزونی استفاده از آن در زمینه ی کار های فنی و اتصالات تجهیزات مختلف به یکدیگر، می توان مواردی را به عنوان مزایای استفاده از این محصول برشمرد:
- دسترسی آسان و سهولت در امر تمیز کاری
- امکان بازرسی یا اصلاح در شرایط لزوم
- امکان ایجاد اتصال با استفاده از پیچ و مهره و یا جوش کاری
فلنج لپ جوینت فولادی
نحوه ی اتصال مفاصل فلنج های لپ جوینت فولادی
مفاصل این فلنج را با استفاده از اتصال دو فلنج و با کمک یک واشر بین آن ها انجام می دهند. این روش در واقع نوعی مهر و موم بین دو ابزار ایجاد می کند.
فلنج لپ جوینت فولادی
هزینه ی خریداری و نصب فلنج لپ جوینت فولادی
با توجه به مطالبی که پیش تر بیان شد دانستیم ساز و کار فلنج لپ جوینت فولادی به این شکل است که جای واشر ندارد. اما با وجود نداشتن جای واشر به دلیل وجود نگه دارنده ی کف رینگ یا به عباری کولار (استاب اند)، این فلنج با سیال هیچ تماسی پیدا نخواهد کرد. در نتیجه ی وجود این سیستم در این فلنج هزینه ی نسبت به سایر نمونه های مشابه مانند گردن دار بیشتر خواهد بود.
فلنج لپ جوینت فولادی
جدول ارائه ی مشخصات فلنج لپ جوینت فولادی
فلنج لپ جوینت فولادی در بازار های ایران موجود بوده و دارای کاربرد های زیادی است. لذا در ادامه برای آشنایی بیشتر، به ارائه ی جدول مشخصات این محصول پرداخته ایم.
مشخصات محصول | |
نام محصول | فلنج لپ جوینت فولادی |
برند محصول | ایرانی، خارجی |
نوع صفحه ی فلنج | فاقد جای واشر و دارای نگه دارنده ی کف رینگ |
جنس فلنج | فولاد، کربن استیل، استنلس استیل، استیل |
توضیحات تکمیلی | جنس: کربن استیل، استنلس استیل، الوی استیل
سایز ۱/۲ الی ۶۴ اینچ در آلیاژهای ASTM A105/N A182/ F304/316/316L/321 – LF2/ A182/ F11 استاندارد ANSI B16.5/ 16.47 فشار از PN10 الی PN160 و Class 150 الی Class3000 |
نکاتی پیرامون انواع کلاس بندی لپ جوینت فولادی
در خصوص فلنج لپ جوینت فولادی می توان گفت این محصول، با توجه به مشتری در سایز بندی و همینطور کلاس های مختلف جهت اتصال لوله های فولادی و پلی اتیلن تولید و ارائه می گردد. ضخامت فلنج لپ جوینت فولادی را می توان نیز بر اساس فشار باری تعیین نمود. کلاس بندی فلنج لپ جوینت فولادی با توجه به نوع جنس آن و متناسب با فشاری که متحمل می شود به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها پرداخته شده است:
- درجه بندی فشار مطابق استاندارد ANSI B16.34
طبق این استاندارد ارائه شده، فلنج های فولادی و همینطورآلیاژهای مختلف آن به کلاسهای:
- ۱۵۰
- ۳۰۰
- ۴۰۰
- ۶۰۰
- ۹۰۰
- ۱۵۰۰
- ۲۵۰۰
دسته بندی می شوند. این اعداد بیانگر حداکثر میزان فشار بر حسب PSI می باشند.
- درجه بندی فشار مطابق استاندارد ISO
طبق این استاندارد ارائه شده علامت انحصاری فشار تحمل فلنج لپ جوینت فولادی وآلیاژهای مختلف آن PN می باشد. عبارت ذکر شده بیانگر فشار اسمی بر مبنای BAR میباشد.
مثال:
PN۳۰بیانگر این موضوع است که فشار کارکرد فلنج ۳۰ BAR میباشد.
- درجه بندی فشار براساس استاندارد API (6A-6B-6BX)
این دسته از فلنج ها نسبت به فلنج های گروهANSI توانایی تحمل فشار بیشتری را دارند. این گروه از فلنج ها به ۵۰۰۰-۳۰۰۰-۲۰۰۰-۱۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ تقسیم می شوند.